Le Blog Piquant

CE POTI VEDEA INTR-UN SAFARI IN AFRICA

Dintre toate experientele adunate din calatorii, nici una nu mi-e mai draga ca safari-urile din Africa. E o senztie incredibila sa fii atat de aproape de toate acele animale care mi se par mai curand ceva desprins dintr-un documentar de pe Animal Planet decat din realitate. Si totusi sunt adevarate si tu esti chiar acolo, la cativa metri de ele. Si te simti ca o musca pe perete care are ocazia sa asiste la ceva cu adevarat monumental.

img_2365

Primul safari, insa – asa cum era de asteptat – mi s-a parut si cel mai impresionant. Eram in Parcul National Chobe, al treilea din Botswana ca marime, intinzandu-se pe 11,700km², si are una din cele mai mari populatii de elefanti din lume – cam 50 000 de elefanti azi.

In sezonul uscat (aprilie-octombrie), familii intregi de elefanti vin impreuna sa bea apa din raul Chobe. Noi am fost destul de norocosi sa fim martori la momentul asta, si este absolut magic. Intai a coborat la apa un singur elefant. Mare si impunator, parea iscoada grupului. Si-a intors capul in spate si, deodata, dintr-o padurice din apropierea raului au aparut inca doi: unul mare si unul mic. Si apoi, unul cate unul, au continuat sa apara si sa coboare la apa.

img_1709

Mai mari si mai mici, toti si-au intins trompele si au inceput sa bea. Si dupa ce si-au potolit setea, sa se joace si sa se stropeasca. S-a incins o petrecere in toata regula. Parca si o baie de namol ar fi buna

img_1826

Iar cei mici se plimba trompa-in-trompa cu mama – pentru ei lumea inca este un loc periculos.

img_1862

Exista si lei si leoparzi in parc, dar la amiaza e prea cald ca sa te chinui sa vanezi; am vazut doar un leopard facandu-si siesta la marginea drumului.

img_2223

Pe langa predatori, traiesc aici o multime de gazele de tot soiul, girafe, zebre si pasari. Dintre gazele, cele mai des intalnite sunt impala – care, ni s-a spus noua, sunt McDonald’s-ul leilor. Observati “M”-ul de pe fund?

img_1747

La ora asta din zi, toate ierbivorele sunt linistite – slabe sanse sa se trezeasca fugarite de un leu sau leopard flamand, asa ca se pot relaxa putin.

Iarba uscata de seceta freamata in vant si se mai aude cate o pasare pe ici pe colo. In rest, destula liniste cat sa iti auzi bataile inimii si sa stii ca asisti la o minune a naturii. Si te uiti in jur si nu te mai saturi!

img_1500Iarba uscata de seceta freamata in vant si se mai aude cate o pasare pe ici pe colo. In rest, destula liniste cat sa iti auzi bataile inimii si sa stii ca asisti la o minune a naturii. Si te uiti in jur si nu te mai saturi!

 

9 Comments

 • Reply aphextwinz November 22, 2010 at 13:31

  Voiam sa iti spun ca sunt super pozele, ca ma faci sa rascolesc si calatoriile ante-blog si ca pun si eu acum la blogroll.

  Ia sa vedem, daca nu merge bag ca anonim si semnez.

 • Reply ChefChilly November 22, 2010 at 13:33

  Uite, a mers 😀
  Mersi, realitatea e de 1000 de ori mai frumoasa ca pozele, ma apuca nostalgia cand ma uit la ele.. 😀

 • Reply VertAnge November 22, 2010 at 14:05

  Ce frumos! Sper sa merg si eu intr-o buna zi in Africa. Dar gazele nu mananc nici daca ma bate cineva 🙂

 • Reply ~Lexibule~ November 22, 2010 at 14:35

  Ces photos sont à couper le souffle:)) Bon lundi!! xxx

 • Reply Delicioasa November 22, 2010 at 20:34

  OMG, I absolutely adoooooore it!!! De mult dorim sa mergem in safari, insa am tot asteptat sa creasca suficient copii pt a nu fugi, tipa, etc cand vad leul 🙂

  Superbe foto <3

 • Reply ChefChilly November 22, 2010 at 20:39

  @ Delicioasa: Merita cu prisosinta, sa stii! Erau multe familii cu copii – cred ca peste 6 ani e ok… si trebuie sa fie absolut minunat pentru un copil sa desopere asa natura! Tot timpul te simti in siguranta, nu am avut nici o problema! O s apun cat de curand poze si din safari-ul din Africa de Sud, care a fost si mai impresionant

 • Reply Mi Tinita/Littlemafia November 22, 2010 at 21:02

  Foarte frumos! Desi am stat departe de Africa pana acuma,m-ai facut sa ma razgandesc si sa planuim un safari.Sa mai creasca putin fetitele…mi le si inchipui…mami,asa-i ca-mi cumperi un leu?

 • Reply Sabina November 23, 2010 at 12:11

  Fain!!!
  Aici e viata, nu in junga oraselor din Romania 🙂

 • Reply ChefChilly November 23, 2010 at 15:12

  @ Sabina: da, e altfel de jungla.. ma rog.. de "savana" 😀

 • Leave a Reply

  You Might Also Like